ontmoeting zeilreizen

Ontmoeting Zeilreizen
Zeilen Op De Waddenzee

Govert van Veenendaal

Zeilvakanties naar de Waddeneilanden

Friese vlag
telefoon0610331565 site search by freefind
brandaris
Vuurtoren de "Brandaris"
West-Terschelling
Rederij Vooruit
Aangesloten bij
Rederij Vooruit
Vlag van Harlingen

HARLINGEN

StadsWapen van de stad HARLINGEN
Haven Harlingen aan de Waddenzee

Harlingen Thuishaven Van Zeilschip Ontmoeting

HARLINGEN is de thuishaven van de Ontmoeting en een prachtige oude stad met een rijke traditie als zeehaven. Havens en grachten, bruggen, sluizen, pakhuizen en statige herenhuizen, de oude schepen in de haven. Harlingen telt maarliefst 500 monumenten. Niet minder dan 70 historische schepen hebben Harlingen als thuishaven. Hier proeft men de sfeer van weleer en het zilte nat als de westerstorm het zeeschuim over de pieren blaast.

Havenstad Harlingen

HARLINGEN wordt misschien wel door veel touristen als interessante stad miskend. Iedereen wil naar de Waddeneilanden en spoed zich van de trein of parkeerplaats naar de veerboot zonder acht te slaan op deze prachtige stad aan het Wad. Wie er even de tijd voor neemt de stad in te gaan kan vanaf één van de vele terrasjes aan het water genieten van de bedrijvigheid in de haven. Of nog leuker, maak er zelf deel vanuit aan boord van de ONTMOETING.

Gemeentehuis Harlingen

Gemeentehuis Harlingen

Waddenpromenade Harlingen thuishaven van de Ontmoeting

Waddenpromenade Harlingen aan de Oude Haven, Ligplaats van zeilschip Ontmoeting

De vaste ligplaats van de Ontmoeting is de "Oude haven" in Harlingen. In de volksmond beter bekend als het plankenpad. Dit is de oudste buiten haven van Harlingen. De haven is gelegen tussen Station Harlingen Haven en de Waddenpromenade vanwaar de veerboot vertrekt. De veerboot terminal bevind zich aan de andere kant van de Waddenpromenade dan het Plankenpad. Het Plankenpad is de stijger in de oude haven waar de historische zeilvloot gemeerd ligt.


Volg ons op

Facebook Twitter you tube flickr