ontmoeting zeilreizen

Ontmoeting Zeilreizen
Zeilen Op De Waddenzee

Govert van Veenendaal

Zeilvakanties naar de Waddeneilanden

Friese vlag
telefoon0610331565 site search by freefind
brandaris
Vuurtoren de "Brandaris"
West-Terschelling
Rederij Vooruit
Aangesloten bij
Rederij Vooruit
"Spannend Zeilen Naar De Waddeneilanden
Met Zeilschip Ontmoeting"

Een Aangename Mix Van Spanning Inspanning En Ontspanning
Zeilen op de Waddenzee met zeilschip Ontmoeting Is Een Sportieve En Avontuurlijke Belevenis.

Ze is laag en snel gebouwd. Je hebt hierdoor direct contact met het water. Als het wat harder gaat waaien wordt het zeilen een wildwater spektakel. Het kan dan wel een beetjevochtig worden aan dek.

Het is altijd weer mooi het schip bruisend en buizend door de golven te zien stampen. Golfjes klotsen in het looppad, buiswater druipt uit de fok. Als het erg hard waait zie je regenbogen in door de wind verneveld buiswater. Je wordt stil van de schoonheid en de kracht van de natuur.

Het schip is uitgerust met een hoge reling die er voor zorgt dat we onderweg geen mensen verliezen. Het bovendek heeft ook een relinkje voor de extra veiligheid.

zeilen naar de Waddeneilanden

Zin om ook mee te zeilen kijk hier

"Zonnig Uitwaaien Op De Waddenzee"

Het weer op de Wadden is altijd net even anders dan in de rest van Nederland.

Op het grote open water staat altijd meer wind dan boven land. Regen gebieden trekken sneller weg en het weer knapt snel weer op. De Waddenzee heeft van heel Nederland ook de meeste zonne uren. Dat maakt de Waddenzee tot een uitstekende omgeving om lekker te zeilen!

Nodig uw vrienden uit voor een weekje zeilen of kom een weekendje met de familie of de sportclub. Kom een dagje zeilen met uw personeel, of ga voor een weekje teambuilding aan boord. Daar leent een schip zich erg goed voor. Iets te vieren? Vrijgezellenfeestje, verjaardag of zilveren bruiloft; u bent bij ons van harte welkom. Excursie week met school, het kan bij ons aan boord. Is de groep groter dan 12 personen, dan is een combinatie met een ander schip ook mogelijk.

Boek hier je zeilreis

"Droogvallen Op De Waddenzee"

Ons schip is een zogenaamde PLATBODEM. Dat wil zeggen dat er geen kiel onder het schip zit.

Hierdoor is het mogelijk over zeer ondiep water te zeilen. De diepgang van de Ontmoeting is slechts 80 cm. Als het water helder is kan je de krabben over de zeebodem zien lopen terwijl je ze voorbij vaart. Met vallend tij kan je het schip vastvaren en laten "DROOGVALLEN".


Droogvallen op de Waddenzee
Droogvallen met zeilschip Ontmoeting

Het water trekt zich terug in de Noordzee en de zandbanken komen tevoorschijn. Zee wordt land doorsneden met prieltjes en geultjes. Voor een korte periode is het mogelijk om op de zeebodem te recreŽren.

Een potje voetballen, kokkels en mossels rapen, stukje wandelen of zwemmen en pootjebaden het kan allemaal. Tot de vloed weer komt, de mensen gaan terug aan boord en het schip kan weer verder varen.

Als het weer is goed is, is een nacht voor anker blijven liggen ook een prachtige belevenis.

Het Wad wordt gehuld in een duisternis die de meeste mensen niet meer kennen. De maan en sterren zijn prachtig zichtbaar bij helder weer, het donkere water klots tegen het schip, je voelt je één met alles om je heen.
Just go with the flow.

Volg ons op

Facebook Twitter you tube flickr